Ο χρόνος αλλάζει... Εσείς;

Ο χρόνος αλλάζει! Η ζωή αλλάζει! Το περιβάλλον αλλάζει! Σε κάθε του διάσταση. Το φυσικό περιβάλλον, το οικογενειακό, το κοινωνικό, το εργασιακό, το επιχειρηματικό, το θεσμικό, το τεχνολογικό, το οικονομικό, το, το, το… Κι εμείς; Οι περισσότεροι από εμάς; Παραμένουμε προσκολλημένοι στις καθημερινές μας συνήθειες που αποχρωματίζουν την ζωή μας, την απονευρώνουν και της αφαιρούν το νόημα και το άρωμά της. Παραμένουμε προσκολλημένοι στα «κεκτημένα» μας και ό,τι άλλο θεωρούμε, αυτονόητα δικό μας αρνούμενοι να αντιληφθούμε τις αλλαγές που συντελούνται, να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε ημέρα που περνάει, επιφυλάσσοντας στον εαυτό μας, σε αγαπημένα μας πρόσωπα ή/και πράγματα την τύχη που έχει κάθε τι, όταν δεν προσαρμόζεται. Περιθωριοποίηση και εξαφάνιση. Έτσι διδάσκει η ιστορία, πιστοποιεί η ίδια η ζωή, αποδεικνύει η πράξη . Αποτελεί αιώνιο φυσικό Νόμο. 

Κάθε ημέρα πάμε στην δουλειά μας, όσοι έχουμε αυτό το ευλογημένο προνόμιο, κάνουμε περίπου τα ίδια πράγματα, βλέπουμε τηλεόραση, ακούμε ειδήσεις, βγαίνουμε κάποιο βραδάκι με τους δικούς μας ή/και φίλους, γνωστούς, συναδέλφους. Κάθε ημέρα ασχολούμαστε με μικρά και ασήμαντα πράγματα που μας κλέβουν τον χρόνο, την ζωή μας, χωρίς να αξιολογούμε το νόημα, την σημασία, την αξία, την χρησιμότητά τους . Έτσι, γιατί κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατί κάποιοι άλλοι μας τα επέβαλαν, γιατί μας εξασφαλίζουν τον «επιούσιο», γιατί πως αλλιώς θα περάσει ο χρόνος. Υπολογίστε ότι σε 70 χρόνια ζωής 25 χρόνια κοιμόμαστε, 30 χρόνια δουλεύουμε (55 χρόνια ζωής ύπνος και δουλειά) και 20 χρόνια «γκρινιάζουμε» για την ομάδα μας που έχασε, για την αποτυχία του παιδιού στις εξετάσεις, για τον φίλο που δεν μας είπε χρόνια πολλά, για την/τον γυναίκα/άνδρα μας που συνήθως φταίει, για τις συγκοινωνίες και χιλιάδες άλλα μικροπροβλήματα που μας «μολύνουν» τα συναισθήματα και την σκέψη. Υπολογίστε με εντιμότητα και ειλικρίνεια τις πραγματικές στιγμές ευτυχίας μιας ημέρας. Στιγμές που σας κάνουν να χαίρεστε, να γελάτε με την καρδιά σας, που κάνουν το μυαλό, την καρδιά και το σώμα σας να «παραλύει» από ευτυχία. Αθροίστε αυτές τις στιγμές σε ώρες, ημέρες και θα ανακαλύψετε με έκπληξη ότι μόλις ξεπερνάνε σε συμπαγή χρόνο τις 100 ημέρες! Σε 70 χρόνια ζωής!

Antique Pocket Watch

Υπολογίστε με εντιμότητα και ειλικρίνεια τις πραγματικές στιγμές ευτυχίας μιας ημέρας.

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου χρόνου σκεφτείτε ποιοι είσθε, που βρίσκετε, που θέλετε να πάτε, ως οικογένεια, γονείς, παιδιά, εργαζόμενοι, επαγγελματίες κλπ., τι μέσα έχετε, ποια είναι τα εμπόδια, θέστε στόχους εφικτούς, ορατούς, δυναμικούς – δυναμικούς υπό την έννοια ότι σας συναρπάζουν - σχεδιάστε χρονοδιαγράμματα για την επίτευξή τους και συστήματα ελέγχου, ονειρευτείτε σαν να πρόκειται να ζήσετε αιώνια, δουλέψτε σαν να πρόκειται να σας πάρει ο Θεός κοντά του αύριο το πρωί και πρέπει να προλάβετε, καθορίστε τις ετήσιες, μηνιαίες εβδομαδιαίες, ημερήσιες προτεραιότητές σας (ΤΙ & ΓΙΑΤΙ), χρωματίστε τον χρόνο σας, την κάθε ημέρα σας, την ζωή σας, με μεγάλα και σημαντικά, παραμερίστε τα μικρά και ασήμαντα, δημιουργείστε, καταργείστε την αντίληψη του «δεν μπορώ», «δεν γίνεται», «φταίνε οι άλλοι», «ωχ αδελφέ», «εγώ θα σώσω τον κόσμο», καλά είμαι», «της ήσονος προσπάθειας». Χαρείτε την αναποδιά, την αποτυχία, την δυσκολία, την αδυναμία, όπως χαίρεστε την καλή τύχη, την επιτυχία, την άνεση και την δύναμη. Μέσα στην ζωή είναι όλα. Η ουσία της ζωής είναι να κάνετε τις 100 ημέρες 200, 300 1000 για να ζήσετε όχι 70 αλλά 700 χρόνια. Η υγεία σας – σωματική, συναισθηματική, πνευματική – η ελευθερία σας και η νεότητά σας – συναισθηματική, πνευματική και η σωματική στο βαθμό που υπάρχει ή/και επηρεάζεται από τις δύο άλλες, αποτελεί την ειλικρινή, φιλική, συναδελφική, ανιδιοτελή ευχή μου και για τις 366 ημέρες του 2020. Ακόμη περισσότερο σας εύχομαι δύναμη προσαρμογής στις αλλαγές που επιβάλλονται από την ίδια την φύση, για να εξασφαλίσετε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα για σας, τους δικούς σας και όσους περιμένουν από σας.


Με αγάπη,
Χρήστος Γεωργακόπουλος